Carmina Burana una obra d’art?

Nosaltres, els alumnes de 1r de batxillerat, hem estat treballant l’estètica a filosofia i  hem hagut de fer de jutges per reflexionar si quelcom és una obra d’art.  

Per fer aquesta reflexió la nostra professora va triar a Carmina Burana, per l’activitat, una peça musical de l’autor Carl Orff, que es pot interpretar en tres parts: la primavera, la taverna i l’amor de la cort; no obstant això, la part més coneguda és O Fortuna, que representa a la primera i l’última part. Els autors tenien la intenció de fer una crítica a l’església i a la religió. 

Pot ser aquesta peça musical considerada una obra d’art?

Nosaltres hem arribat a la conclusió que Carmina Burana és una obra d’art, per arribar a aquesta, ens hem basat en dos criteris d’interpretació:

En primer lloc l’obra ens ha transmès una sèrie de sentiments i emocions, com inquietud, nerviosisme i una excitació intensa, transmetent-nos així una sensació de moviment i incertesa, per tant en consonància amb les emocions i sentiments que hem rebut de l’obra ho afirmem, que és una obra d’art, amb la interpretació o criteri expressionista.

Un altre criteri que hem tingut en compte a l’hora de valorar-la, ha estat la composició, l’harmonia de les veus conjuntament amb els instruments, i la seva estructura. Aquests criteris es basen en la interpretació formalista, que valora la composició i estructura.

En la nostra opinió podríem dir que una obra d’art hauria de tenir treballat mínimament l’estructura i composició ja que aconseguirà transmetre emocions i sentiments concretes, aquí és on es veu la seva o seves intencionalitat/s.

Participants: Arnau, Elías, Sergi, Grigor, Jihane, Aisha, Ainhoa, Pablo, Nino, Òscar, Sara, Carla, Karol, Anna, Yamina, Cristina, Yamila, Aimara i Noah.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s