Doncs no ho sé!

No t’ha passat que estàs a classe i et fan una pregunta que no saps respondre per simple desconeixement? que fas? mentir i dir que saps respondre-la però en el fons no tens ni idea i només dius que si la saps per a no semblar un babau? o pel contrari, t’empasses l’orgull i acceptes que desconeixes la resposta i llavors estàs disposat a aprendre…?

La meva posició és favorable al reconeixement de la nostra pròpia ignorància perquè així es demostra una actitud de sinceritat i humilitat deixant de costat la vergonya. Una predisposició a aprendre i intentar fer bé les tasques, respondre bé preguntes … 

A part, la gran majoria d’éssers humans som conscients que no ho sabem tot.

Un exemple d’una persona que va reconèixer la seva ignorància públicament va ser el filòsof grec Sòcrates. Després d’acceptar la seva ignorància, no es va conformar amb no saber res i va començar a qüestionar als que es creien savis, els quals suposadament tenien el coneixement veritable. Però Sòcrates es va adonar que mentre dialogava amb ells i els preguntava, els sofistes no sabien donar-li una resposta contundent. Llavors Sòcrates es va adonar que en realitat molts creuen saber la veritat, però en realitat és mentida. Això demostra que després del qüestionament, el dubte i el diàleg que feia Sòcrates a aquells que creien ser savis i tenir el coneixement veritable, en realitat les seves creences no estaven fortament fonamentades, i que allò que els savis venien com a veritat, era mentida. 

D’altra banda, és cert que pot fer vergonya reconèixer la pròpia ignorància davant els companys. No obstant això, quan no reconeixes la teva pròpia ignorància, no podràs aconseguir fer bé allò que dius que saps fer perquè en el fons no ho saps. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s