Thomas Kuhn, un gran pensador.

QUI VA SER?

Thomas Kuhn va ser un gran filòsof, va estudiar història i física a la Universitat de Harvard. Va néixer un 18 de Juliol de 1922 als Estats Units i va morir el 17 de Juny de 1996. Ell va ser mestre de historia de la ciència a la Universitat de Califòrnia, Berkeley. En aquest període de temps va començar a escriure el seu llibre més important: L’estructura de les revolucions científiques.

EL SEU TREBALL

Thomas Kuhn va ser l’autor de varies teories i pensaments, d’entre les quals destaca la seva teoria sobre l’heliocentrisme i la teoria de l’estructura de les evolucions científiques. Encara que la seva obra més notable és aquesta última, en la que descrivia els diferents estats de la ciència segons les seves observacions e idees pròpies.
Ell descriu l’evolució de la ciència com un procés. Segons la seva teoría, la ciència va començar en un estat primitiu, anomenat preciència. A la preciència els filòsofs i els científics treballaven juntament. I així va ser fins que un grup de pensadors van voler separar-se de la filosofía perquè van considerar que necesitaven un mètode nou per poder respondre les preguntes que es feien. Aquest nou mètode és l’anomentat ‘mètode científic’ o ‘paradigma científic’, sistema vigent fins al dia d’avui.

Entre les idees de Khun podem trobar els conceptes de crisi científica i revolució científica. Aquests conceptes tenen relació directa amb el concepte de preciència i ciència moderna:

Crisi científica: és el moment en el que degut a nous experiments i descobriments s’ha desenvolupat una nova teoria. Llavors la teoria anterior queda obsoleta.

Revolució científica: aquest moment es dona després d’una crisi científica, on la nova teoria s’accepta i s’estableix com la nova teoria oficial.

Image result for la teoria de las revoluciones cientificas libro

LA SEVA FAMILIA

Els pares de Thomas Samuel Kuhn van ser Samuel L. Kuhn i Minette Stroock Kuhn. Thomas S. Kuhn es va casar-se a l’edat de 26 anys amb Kathryn Muhs, amb qui va tindre dos fills. Posteriorment es va divorciar. I a l’edat de 59 anys es va tornar a casar, aquesta vegada amb Jehane R. Kuhn.

Dades històriques compartides de:

https://es.wikipedia.org/wiki/Thomas_Kuhn

Fet per

Iker Nicolás

Elías Sánchez

Adrián Rodriguez

Oscar Berlanga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s