Els Presocràtics, els primer filòsofs.

Al segle VI a.C. va sorgir el pensament filosòfic, a l’Índia, Xina i Grècia, les tres potències comercials de l’època. El pensament filosòfic occidental va ser desenvolupat pels presocràtics. Els Presocràtics van ser els primers pensadors que van canviar el seu mètode d’estudi, allunyant-se dels mites i de les interpretacions personals de la realitat i van fer el pas del mite al Logos, és a dir van utilitzar la raó com a base de les seves recerques.

El focus principal de les preguntes dels presocràtics era la physis (terme grec per referir-se als fenòmens naturals). Es centraven en donar resposta a les coses que podem veure o sentir però que no entenien el perquè (per què surt el sol?, per què hi ha moments en que fa més fred que d’altres?).

Pels Presocràtics el terme Arkhé era molt important, significava l’origen d’alguna cosa. En la seva època hi havia dos tipus de pensaments filosòfics, els que creien que l’Arkhé de l’univers estava format per un únic element anomenats monistes, i els que creien que l’univers estava format per més d’un element, els pluralistes; els filòsofs monistes més coneguts van ser Tales de Mileto amb l’aigua com Arkhé, Anaxímedes amb l’aire, i Heraclite d’Efeso amb el foc en canvi els filòsofs pluralistes principals varen ser Demòcrit que en tenia com Arkhé els Àtoms, Empedoples amb els quatre elements, terra, aire, aigua i foc i per últim Anaxàgoras que pensava que l’Arkhé eren unes partícules molt petites.

Text escrit per: Arnau, Aisha, Javi i Sergi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s